Робота ЦНАП «Прозорий офіс» у Вінниці: що змінилось в роботі у 2023 році (попередні підсумки)

В умовах воєнного стану ЦНАП "Прозорий офіс" у місті Вінниця продовжує свою роботу у звичайному режимі, надаючи місцевим жителям широкий спектр адміністративних та інших видів послуг. Крім того, за інформацією від департаменту адміністративних послуг, у цьому році вдалося впровадити декілька нових послуг у Прозорих офісах громади, - повідомляє Вінницька міська рада.

«Зокрема, у 2023 році в усіх відділеннях ЦНАП «Прозорий офіс» запровадили інформаційну кнопку «Ветеран». Вона дає можливість першочергового обслуговування ветеранів війни, учасників бойових дій, інвалідів війни та членів їх сімей, а також членів сімей загиблих учасників бойових дій», - зазначає директорка департаменту Ірина Копчук.

Крім цього, за її висловлюваннями, у територіальних відділеннях "Вишенька", "Замостя" та "Старе місто" ЦНАП, створили можливості для супроводу ветеранів за допомогою помічників ветарнів за принципом "Рівний – рівному" в рамках пілотного проекту "Помічник ветерана", який успішно впроваджується у Вінницькій області.

Загалом у громаді діють центральне та територіальні відділення ЦНАП "Прозорий офіс" Вінницької міської ради. У цьому році відновили робочий день для прийому громадян у ЦНАП щосереди (всі відділення працюють з 8.30 до 19.00 години) та чергування щосуботи (прийом громадян з 9:00 до 14:00 центральним відділенням та територіальним відділенням "Замостя"). Послуги ЦНАП також надаються на 12 віддалених робочих місцях. Зазначено, що у 2023 році на віддалених робочих місцях адміністраторів у старостинських округах ВМТГ розпочали прийом фахівці Головного управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області.

Ще однією цьогорічною інновацією є можливість отримання мешканцями громади послуг з реєстрації актів цивільного стану (народження, смерть, шлюб) у всіх відділеннях ЦНАП "Прозорий офіс" та на віддалених робочих місцях адміністраторів.

Для зручності вінничан у 2023 році в усіх відділеннях ЦНАП відновили роботу дитячі кімнати, де вінничани, які очікують на надання послуги, можуть залишити своїх дітей під наглядом вихователя. Запрацював після тривалої перерви сервіс «Мобільний адміністратор», який передбачає виїзд адміністраторів додому, до людей, яким важко пересуватися самостійно. А також – для безперебійної роботи та прийому громадян, в умовах ймовірного блекауту - встановили генератори безперебійного живлення приміщень територіальних відділень ЦНАП та сонячні панелі – в територіальному відділенні «Вишенька».

Ще одне питання, якому була приділена додаткова увага , – безбар’єрність. В 2023 році в ЦНАП впровадили сервіс УTOГ – онлайн-зв’язок з оператором жестової мови для перекладу з/на жестову мову. Крім того, цього року запровадили функціонування «розумного» Кол-центру, який до того працював в тестовому режимі. Ним скористалися понад 44 тисячі людей. В роботі задіяно 40 телефонних ліній мобільних та стаціонарних операторів. Завдяки реалізації проекту суттєво зменшено кількість повторних дзвінків.

Загалом у 2023 році вінницький ЦНАП прийняв більше півмільйона клієнтів. Станом на кінець грудня надано понад 40 тис. паспортних послуг, майже 33 тис. послуг з реєстрації місця проживання, понад 12 тис. послуг з реєстрації бізнесу, близько 7 тис. послуг з реєстрації нерухомого майна. Адміністратори ЦНАП надали 3,3 тис. послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія, понад 1,3 тис. послуг «єМалятко» та більше тисячі послуг з державної реєстрації актів цивільного стану.



Переглядів: 457
Поширень: 0

Останні новини