Безпека для маломобільних мешканців: у Вінниці встановили вже 14 пандусів біля багатоквартивних будинків

На прохання осіб із обмеженими можливостями, які проживають у багатоповерхових будинках у місті Вінниця, цього року було встановлено загалом 14 пандусів біля під'їздів. Ці споруди спрощують доступ для людей із інвалідністю, а також полегшують пересування батьків з дитячими візочками. 

Останні два нових пандуси були змонтовані представниками підрядних організацій на вулицях Келецька, 134 і Келецька, 52 (1 під'їзд).

Раніше ці конструкції змонтували біля будинків за адресами:

вул. Стрілецька, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під'їзд), вул. Миколи Амосова, 21 (1 під’їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під'їзд), вул. Стельмаха, 47 (1 під'їзд), вул. М. Литвиненко-Вольгемут (4 та 5 під'їзди), вул. Стельмаха, 15 (3 під'їзд), вул. Порика, 33 (4 під'їзд), вул. М. Ващука, 1-А (3 під'їзд).

Згідно із висловлюванням Віталія Місецького, директора департаменту житлового господарства Вінницької міськради, всі 14 пандусів були встановлені біля під'їздів на прохання місцевих мешканців із обмеженими можливостями. Процес монтажу був спрямований на забезпечення швидкого завершення робіт, щоб уникнути тривалих незручностей для мешканців.

“Цей вид робіт – досить затребуваний з боку містян, – зазначає Віталій Місецький. – Питання міської мобільності нині особливо актуальне у зв'язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями. У випадку надходжень звернень від них – такі заявки розглядатимемо першою чергою”.

За його словами, наразі департамент розпочинає прийом заявок на наступні роки. Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Номери телефону: (0432) 59-51-24.

Рішення про облаштування такої конструкції прийматимуть на підставі того, чи проживають в будинку маломобільні групи населення, а також виходячи з технічної та фінансової можливості.



Переглядів: 410
Поширень: 0

Останні новини