Tesla відкликає понад 100 тисяч авто: причина

Суспільне пише, що компанія Ілона Маска Tesla відкликає понад 120 тисяч автомобілів через потенційно несправні двері, які можуть відкритися під час аварії. У списку авто із ризиками: седан Tesla Model S 2021-2023 років випуску та позашляховик Model X.

Про це повідомляє Nbc News.

Tesla визнала, що пошкоджені двері можуть бути розблоковані під час аварії, що може призвести до того, що двері відімкнуться та відкриються, підвищуючи ризик отримання травми.

Авто, які можуть завдати шкоди включають моделі Tesla S і X, виготовлені з 2021 по 2023 рік. Проте Tesla заявила, що станом на 14 грудня їй не відомо про будь-які травми в результаті проблеми.

Як засіб захисту Tesla випускає безкоштовне оновлення програмного забезпечення (OTA). Очікується, що листи-повідомлення власників будуть надіслані 17 лютого.

Минулого тижня Tesla оголосила про відкликання майже всіх своїх автомобілів у США — близько 2 мільйонів — через занепокоєння щодо безпеки функції автопілота. Федеральне розслідування виявило, що його функція автоматичного керування могла змусити деяких водіїв відмовитися від відповідальності за експлуатацію своїх транспортних засобів.

У лютому Tesla добровільно відкликала 362 758 електрокарів. Тоді компанія попередила, що її експериментальне програмне забезпечення для допомоги водієві, яке продається як Full Self-Driving Beta (FSD Beta), може спричинити аварії.


Теги: авто

Переглядів: 666
Поширень: 0

Останні новини