В Україні запустять онлайн-платформу про усиновлення та форми сімейного виховання

Єдину державну онлайн-платформу «Україна для кожної дитини» про усиновлення та сімейне виховання дітей запускають в Україні. Уже презентували тизер платформи, повноцінний запуск відбудеться на початку 2024 року.

Проєкт має на меті зробити українське суспільство більш обізнаним у питаннях сімейного виховання дітей, а також спростити пошук інформації майбутнім усиновлювачам.

Що можна буде зробити на платформі:

отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю; дізнатися про сімейні форми виховання; знайти експерта; отримати підтримку в процесі адаптації дитини і родини; пройти освітні онлайн-курси для майбутніх усиновлювачів.

«Платформа буде місцем надання консультаційної підтримки, стане своєрідною покроковою дорожною картою для тих, хто стає на шлях усиновлення та альтернативного батьківства. Таким чином ми популяризуватимемо та стимулюватимемо розвиток сімейного виховання дітей в Україні», – коментують у  Координаційному центрі з розвитку сімейного виховання та догляду дітей.

Наразі на платформі триває опитування для користувачів про те, яку інформацію вони хочуть бачити на порталі. Також можна долучитися до бета-тестування платформи.



Переглядів: 616
Поширень: 0

Останні новини