В Україні запровадять податок на перекази між картками: що відомо

Уряд схвалив Національну стратегію доходів, яка включає в себе оподаткування переказів з однієї картки на іншу за ставкою 18%, згідно із інформацією від редакції ТСН.

"Всі доходи фізичних осіб, отримані поза межами підприємницької діяльності, крім тих, що прямо передбачені Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб, передбаченою Податковим кодексом України", - йдеться у тексті документу.

Економіст Олег Пендзин вказує, що ідея оподаткування переказів з картки на картку вже розглядалася урядом. Він наголошує, що в даний момент всі доходи фізичних осіб повинні декларуватися та оподатковуватися, але податкова служба не має доступу до рахунків, тому неможливо відслідковувати перекази на банківські картки громадян.

За його словами, згідно з Національною стратегією доходів, кожна операція на картці буде оподатковуватися. Однак поки невідомо, як саме це буде впроваджено. Економіст роз'яснює, що в стратегії зазначено, що податкові органи в майбутньому матимуть доступ до особистих рахунків українців поза межами банківської таємниці.



Переглядів: 952
Поширень: 0

Останні новини