На початку 2024 року овочі стануть дещо дорожчими

Збільшення вартості обумовлене витратами на зберігання.

У більшості випадків в Україні спостерігається зростання цін на основні овочі. Це може бути викликано великою кількістю низькоякісних товарів або підвищенням витрат на енергію для зберігання продуктів, пишуть telegraf.com.ua.

За словами Олега Пендзина, члена Економічного дискусійного клубу, на даний момент можливо зробити прогноз щодо цін лише до весни. Однак ціни на овочі для приготування борщу вже піднялися на 2-3% у початковому періоді цього року.

Пендзин вказує, що формування цін залежить від витрат на зберігання товарів у спеціальних складах, які повинні забезпечувати необхідну температуру для зберігання продукції.

За словами експерта, очікується зростання цін у зв'язку із збільшенням витрат на збереження. Зараз наявний великий урожай, і ціни на основні овочі, зокрема на борщовий набір, на даний момент нижчі, ніж рік тому. Однак експерт вказує, що витрати, пов'язані з роботою в овочесховищах та збереженням врожаю, призводять до необхідності підвищення вартості продуктів. За його словами, жоден овоч не залишиться безкоштовним, оскільки витрати на збереження моркви, цибулі та буряка обов'язково вплинуть на кінцеву ціну борщового набору.


Теги: ціни

Переглядів: 376
Поширень: 0

Останні новини