Заради розвитку освіти та емоційного здоров'я учнів: департамент освіти ВМР та ГО «ЕдКемп Україна» уклали Меморандум про співпрацю

Минулого місяця, 21 грудня 2023 року, в онлайн-форматі відбулося укладення угоди про співпрацю між департаментом освіти Вінницької міської ради та громадською організацією «ЕдКемп Україна». Під час цієї  онлайн-зустрічі обговорювалися майбутні перспективи та напрямки спільної діяльності. Головна мета цієї співпраці полягає в об'єднанні зусиль обох сторін для втілення спільних освітніх проєктів.

Підписання відповідного Меморандуму відкриє широкі можливості для учасників освітнього процесу. Це включає організацію спільних заходів та сприяння підготовці та підвищенню кваліфікації педагогічних працівників для впровадження програм і методик розвитку соціально-емоційних навичок учнів.

«Попри виклики воєнного часу ми не зупиняємося, а продовжуємо співпрацю, зміцнюємо дружні відносини. Наразі ми вже реалізуємо спільний проєкт з ГО – це програма соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН) у школах Вінницької громади. Власне, СЕЕН – це розробка відомого американського дослідницького Університету Еморі (Атланта, США), яка ґрунтується на найновіших психологічних і нейробіологічних дослідженнях. Серед навичок, які розвиває СЕЕН в учнівства і вчительства – відточування уваги, вміння працювати в команді, співпереживання до себе та інших, тілесна грамотність, емоційна грамотність, стійкість, системне мислення, розуміння взаємозалежності людей, відчуття спільності з людством», – зауважила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Також вона додала, що реалізація програми СЕЕН відбудеться через упровадження у форматі окремих уроків, класних годин, гуртків, як інтеграція до інших предметів. Практика показала, що ця програма позитивно впливає на навчальні досягнення, поведінку, емоційне здоров’я і благополуччя учнівства, зокрема, й під час воєнних дій.

«Власне, з ГО «ЕдКемп» ми домовилися започатковувати спільні проєкти, опитування, дослідження, проводити консультації, зустрічі фахових спеціалістів та інші заходи в сфері освіти. Тобто маємо на меті розвиватися й ділитися досвідом, ідеями, натхненням одне з одним, бути емоційно стійкими й продуктивними у вчительській професії та в житті загалом», – каже Оксана Яценко.



Переглядів: 436
Поширень: 0

Останні новини