На компанію SpaceX висунули звинувачення в порушенні прав працівників: деталі

Агентство праці США висунуло звинувачення  компанії SpaceX в незаконному звільненні восьми працівників за їх участь у розповсюдженні листа, як повідомляє РБК-Україна.

У листі, який надіслав засновник і генеральний директор компанії, Ілона Маска відзначено як "відволікаючий фактор і ганьбу". 

Орган, що захищає права працівників, подав скаргу проти SpaceX, аргументуючи тим, що твіти Маска не відповідають політиці компанії з питань різноманітності та неналежної поведінки на робочому місці. Співробітники вважають, що компанії SpaceX варто відкрито засудити твіти Маска. 

У скарзі також відзначено, що SpaceX застосовувала методи допиту, приниження та погрози щодо звільнення працівників, які надіслали листа до керівництва компанії.

Якщо компанія не погодиться зі звинуваченнями, справа буде передана до суду. Суддя винесе рішення, яке SpaceX матиме можливість оскаржити. Планується, що слухання відбудеться 5 березня.

У випадку, якщо орган прийме рішення про те, що звільнення були незаконними, компанія SpaceX буде зобов'язана відновити співробітників на роботу та виплатити їм відшкодування зарплати. Крім того, у майбутньому SpaceX може стати об'єктом покарання, якщо буде визнана винною у порушенні трудового законодавства. Це вже не перший випадок, коли компанії, що належать Ілону Маску, стикаються із звинуваченнями у порушенні прав працівників.



Переглядів: 413
Поширень: 0

Останні новини