Як повторно використати натуральну ялинку після новорічних свят: прості поради

Багато натуральних ялинок після новорічних свят потрапляють на звалище, але, за думкою фахівців, існують кілька ефективних методів використання ялинки після свят.

По закінченню свят виникає проблема, куди викидати новорічну ялинку, якщо цього року ви вирішили прикрасити свій будинок саме живою ялинкою.

За інформацією прес-служби ТСН, дерево можна використовувати для садівництва, підтримки дикої природи або ремісничих проєктів. За словами засновника компанії Gardening Express, замість того, щоб просто викинути ялинку, можете використати наступні поради її повторного використання: 

Створіть мульчу: Соснова деревина і хвоя можуть бути перетворені на мульчу, яка допомагає зберігати тепло рослинам в холодний період і утримує вологу на грядках в літні місяці. Для цього необхідно просушити дерево, а потім переробити його в подрібнювачі.  Створіть притулок для диких тварин: Залиште ялинку у саду, щоб створити притулок для маленьких тварин і птахів під час сніжної та холодної погоди. Використовуйте гілки як ізоляцію: Використовуйте соснові гілки для захисту ніжних рослин від морозу, поклавши великі гілки на ґрунт для ізоляції. Створіть ароматні саше: Використовуйте гілки для створення ароматних саше, поклавши їх у невеликі мішечки. Їх можна помістити у шафу або ящик для створення свіжого аромату. Використовуйте гілки як опори для рослин: Використовуйте очищені від хвої гілки для підтримки молодих рослин під час зимових вітрів та морозів.


Переглядів: 442
Поширень: 0

Останні новини