Вінниця віддає останню шану та прощається з Захисником України Ігорем Васильовичем Касіром

Сьогодні, 8 січня, Вінницька громада проводжає Захисника України Ігоря Васильовича Касіра, відомого під позивним "Каспер". Військовий віддав своє життя, захищаючи рідну землю з першого дня початку повномасштабного вторгнення. Він вступив до бойових рядів за власним бажанням, маючи значний досвід участі в бойових діях в зоні АТО/ООС.  На війні був добровольцем з 2015 року, загалом пройшов чотири ротації на передову. У 2022 році його бойовою родиною стала 14-та Штурмова бригада Національної гвардії України "Червона калина". Разом з побратимами він брав участь у захисті Бахмута, розмінуванні Бородянки та Бучі, а також в боях на Донецькому та Запорізькому напрямках. Але один із цих боїв, поблизу села Вербове, став останнім для відважного бійця. 2 січня його життя обірвалося...

Ігор Касір, старший сержант та командир підрозділу, виконував військовий обов'язок як артилерист та навідник-оператор БМП. Про це розповідає його сестра Валентина.

Каже: «Того трагічного дня він разом із побратимами виконував чергове військове завдання, коли їх накрив ворожий дрон. Всі були на волосині від загибелі. Командир припускає, що цього не сталося лише тому, що Ігор взяв вогонь на себе… Всі, окрім нього, повернулися із бою живими…»

Народився Ігор Касір 23 жовтня 1975 року у Вінниці. Закінчив 18-ту загальноосвітню школу, а згодом – тоді ще професійно-технічне училище №3 за спеціальністю верстатник. Останніми роками проживав у Луці-Мелешківській разом із сестрою та єдиною племінницею. Працював на міському підприємстві з шиномонтажу, заснованому ветеранською спільнотою учасників АТО.

Церемонія прощання із Ігорем Касіром відбудеться у Луці-Мелешківській біля його будинку за адресою: вул. Грушевського, 20. Початок о 9:35, - повідомляє міська рада.

О 10:30 у місцевому храмі відслужать поминальну панахиду. Поховають воїна близько 11:30 на кладовищі у Луці-Мелешківській.

Схиляємо голови та щиро вклоняємось рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!



Переглядів: 518
Поширень: 0

Останні новини