Інтенсивний снігопад у Вінниці: як реагують комунальні служби

Комунальні служби у Вінниці швидко відреагували на різкі зміни погодних умов та інтенсивний снігопад. Протягом останніх двох ночей працівники невпинно працюють, щоб прибрати сніг і забезпечити нормальний рух на дорогах та вулицях міста. Наразі активно задіяно 40 снігоприбиральних машин на дорогах та 20 у дворах будинків. Крім того, комунальники також займаються вивезенням снігу з вулиць та дворів житлових будинків.

Вячеслав Хілінський, начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради, повідомив, що прогнозується погіршення погодних умов у місті, і, відповідно, всі комунальні працівники будуть працювати в посиленому режимі. Також він звернувся до водіїв із проханням утриматися від паркування транспорту у невизначених місцях, щоб не заважати роботі спецтехніки.

“З 4 ранку спецтехніка виїхала прибирати місто, з посиленням снігу кількість машин збільшили. Загалом випустили 40 снігоприбиральних спецавтомобілів. Паралельно триває очищення тротуарів, тут задіяні близько 230 людей. Поки сніг не припиниться, пішохідні ділянки будуть прочищати повторно”, – сказав Вячеслав Хілінський.

Також у Вінниці посипають дороги протиожеледними засобами, щоб на поверхні не утворювався лід, та зачищають сніг на магістральних вулицях. Завдяки цьому громадський транспорт вчасно вийшов на лінії. Наразі всі трамваї, тролейбуси та автобуси працюють в повному складі. Можливі відхилення від графіків, оскільки транспорт випускається поінтервально – через рівний проміжок часу

З 5 ранку прибирають снігові замети і в дворах житлових багатоповерхівок. Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, на прибудинкових територіях задіяно 20 одиниць техніки та близько 300 двірників лише з управлінських компаній міста, не рахуючи ОСББ. Наразі, як зазначає Віталій Місецький, поки сніжитиме, основна увага комунальників буде зосереджена саме на розчистці від снігу прибудинкових територій, зокрема, виходів з під'їздів, тротуарів, доріжок, міжквартальних проїздів, а також контейнерних майданчиків. Після закінчення опадів комунальники, за необхідності, будуть здійснювати посипання території протиожеледною сумішшю.

Зазначено, що відповідно до Правил благоустрою Вінниці, територію біля торговельних центрів, магазинів, об’єктів побутового обслуговування чи громадського харчування, підприємств, автомийок та автомайстерень зобов’язані прибирати суб’єкти господарювання.



Переглядів: 488
Поширень: 0

Останні новини