У Могилів-Подільському нетверезий водій намагався відкупитись від поліції за 200 доларів

За матеріалами  Могилів-Подільського РВП відомо, що за нескладання протоколу про вчинення адмінправопорушення, водій з явними ознаками алкогольного сп’яніння запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Тепер окрім адміністративної відповідальності чоловік нестиме й кримінальну.

5 січня у Могилів-Подільському поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 52-річного водія автомобіля ЗАЗ за порушення правил дорожнього руху. В ході спілкування з’ясувалось, що водій має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці запропонували чоловіку пройти освідування на стан спʼяніння, від чого останній відмовився. Щоб уникнути відповідальності 52-річний мешканець Чернівецької територіальної громади неодноразово пропонував правоохоронцям хабар у сумі 200 доларів.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Стосовно водія склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

 



Переглядів: 435
Поширень: 0

Останні новини