Члени сімей загиблих військових можуть безплатно їздити у транспорті Вінниці: як оформити послугу

20 хвилин пишуть, що пільговою карткою може користуватись лише пільговик. Вони є персоніфікованими — з даними та фото власника чи власниці.
Виконком міськради додав нову категорію пільговиків, які мають право безоплатного проїзду в громадському транспорті Вінниці. Це члени сімей загиблих та безвісти зниклих військових. На місяць мають 60 поїздок в трамваях, тролейбусах і муніципальних автобусах. Як реалізувати це право на практиці?

Рішенням виконкому №8 від 4 січня 2024 року додали ще одну категорію пільговиків, які мають право на безкоштовний проїзд у Вінниці. Це:

На місяць їм нараховуватимуть 60 поїздок. І для реалізації цього права їм потрібно отримати «Муніципальну картку вінничанина» — пластикову картку, якою будуть реєструвати свій проїзд.

Куди звертатися і коли дадуть картку?

Перш за все, членам сімей загиблих, безвісти зниклих військових потрібно звернутися до одного з управлінь соцзахисту Вінниці: 

«Правобережне», Вінниця, Космонавтів, 30, другий поверх. Контакти: (0432)50-83-89, 068-98-38-390. «Лівобережне», Вінниця, Замостянська, 7, другий поверх. Контакти: (0432)50-86-71, 068-98-38-340.

Там людям видадуть посвідчення, яке встановлює статус члена сім’ї загиблого (померлого), безвісти зниклого ветерана війни. 

Чи можуть оформити довідку про включення людини до Єдиного реєстру осіб, які мають право на пільги, доплати та послуги за кошти Вінницької міської територіальної громади.

Другий пункт: звертаєтесь до «Вінницького інформаційного центру» — ця комунальна установа займається оформленням та видачею проїзних карток.

Для отримання пільгової «Картки вінничанина» необхідно подати пакет документів:

заяву-анкету про отримання персоналізованої картки; документ, який посвідчує особу та довідку про присвоєння ІПН (за наявності); документ, який підтверджує, що людина належить до пільгової категорії пасажирів (це або посвідчення держзразка, або довідка від департаменту соцполітики); надати згоду на обробку персональних даних.

Людей, які хочуть оформити «Муніципальні картки вінничанина», приймають за цими адресами:

Центр обслуговування клієнтів на Соборній, 36. Контакти для довідок: (0800)-330-155, (0432)-655-155; «Прозорий офіс» на Космонавтів, 30. Контакти для довідок: (097)101-58-40, (063)856-62-72, (0432) 50-83-88.

— До нас поки ще не зверталися люди з цієї пільгової категорії, — каже прес-секретарка «Вінницького інформаційного центру» Вероніка Савчук. — Оформлення, виготовлення та видача «Муніципальної картки» є безкоштовною послугою для пільговиків. Як правило, строк від подання заяви до отримання картки на руки — 1-1,5 місяця. Коли картка готова, то ми контактуємо з людиною, аби вона прийшла і забрала її у нашому офісі.

У пільгових карток є ще одна перевага

У більшості категорій пільговиків, нагадаємо, є або 60, або 120 безкоштовних поїздок на місяць. На початку кожного місяця кількість поїздок оновлюється, а невикористані — списуються.

Крім права безоплатного проїзду, з пільговою «Муніципальною карткою вінничанина» можна здійснювати пересадки без списань додаткових поїздок. Як це працює?

Наприклад, людина їхала у тролейбусі, де зареєструвала свою першу поїзду через валідатор. Через, умовно, 15 хвилин, вона пересідає у трамвай, де також повинна провести «Карткою вінничанина» по валідатору. Однак ще одна поїздка з її картки не списується. Адже на пересадки без списання поїздок пільговики мають 60 хвилин. 

Тобто, протягом години від першої реєстрації (провели карткою по валідатору) ви можете пересісти, наприклад, з тролейбуса в трамвай, а потім ще й в автобус. І реєструючи свій проїзд у кожному з цих видів транспорту ви не витрачатиме додаткових поїздок.

Таке ж право мають непільговики, з карток яких списуються гроші (поїздки, в разі купівлі проїзного квитка - авт.). Однак їхні безкоштовні пересадки можна здійснювати лише протягом 30 хвилин від моменту першої оплати.

Ознайомитись з порядком роботи «Муніципальної картки вінничанина» можна за цим посиланням.


Переглядів: 365
Поширень: 0

Останні новини