Енергопостачальник Yasno анонсував початок відключення електропостачання боржникам з кінця січня: деталі

У Києві енергопостачальна компанія Yasno планує почати відключення електропостачання боржників від 29 січня цього року, як повідомляє РБК-Україна. Генеральний директор Yasno, Сергій Коваленко, оголосив цю ініціативу під час ефіру національного телемарафону.

"Перші відключення почнуться десь 29 січня", - заявив він.

Коваленко також відзначив, що існують два типи попереджень, які будуть надіслані боржникам перед відключенням електроенергії. 

"Перше - ми називаємо це сповіщення, коли компанія усіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber і чатах, закінчуючи дзвінками до людей, сповіщає про те, що є борг, будь ласка, сплатіть", - розповів Коваленко.

Другим попередженням буде безпосереднє відключення.

"Що стосується попередження, як офіційного документа, його розсилають за 10 днів до відключення. Це перша стадія, і у людини є час (сплатити борги, - ред.). І за 5 днів ще мережі надсилають свій лист-попередження. Оці 10 днів - для того, щоб вийти із ситуації й сплатити борг", - зазначив він.

Також генеральний директор Yasno зазначив, що порядок відключення буде визначатися на основі рейтингу боржників, враховуючи як суму боргу, так і тривалість його існування. Крім того, він наголосив, що компанія готова співпрацювати з боржниками та розглядати індивідуальні випадки, пропонуючи умови розстрочення для сплати боргів згідно із визначеним графіком.



Переглядів: 9613
Поширень: 0

Останні новини