Єдина дівчина-пожежник у Вінницькій області руйнує стереотипи про те, що професія рятувальника чоловіча

22-річна Ольга Газіна начальник пожежно-рятувального відділення аварійно-рятувального загону. У 2022-му році дівчина прийшла на службу в ДСНС, одразу після закінчення профільного ВНЗ.

Ольга єдина жінка в нашій області, яка на рівні з чоловіками йде у пекельне полум’я та знає, як його приборкати. Історією рятувальниці поділились на сторінці ДСНС.

Мрія рятувати та допомагатив Ольги з'явилася ще в підлітковому віці. А от пов'язати своє життя з оперативною роботою - на 2-му курсі навчання у Національному університеті цивільного захисту.

Ольга зізнається, що коли батьки та друзі дізналися про вибір професії, в один голос запитували: «Навіщо воно тобі?». На що рятувальниця відповідала, що це її життя, її вибір. А на дорікання, що вона дівчина жартівливо запевняла, що в спідниці на пожежі не виїздять.

«Зараз мої рідні знають, як я люблю свою роботу. Хлопець, також ДСНС-ник, теж підтримує, головне, просить бути обережною. Я такий самий боєць, як і всі, й виконую свою роботу не гірше, ніж хлопці. Різниці навіть по спеціальній фізичній підготовці немає», - розповіла Ольга Газіна.

На рахунку Ольги понад десяток ліквідованих пожеж. Рятувальниця запевняє, що готова навчатися і вдосконалюватися, аби не підвести тих, хто їй свого часу повірив та підтримав. А поки лейтенантка служби цивільного захисту набирається досвіду та продовжує навчання в магістратурі на факультеті пожежної безпеки.



Переглядів: 370
Поширень: 0

Останні новини