Староста Вінницько-Хутірського округу поділився звітом про здійснені заходи в 2023 році: деталі

На останньому засіданні виконкому міськради, 11 січня, Владислав Кривешко, староста Вінницько-Хутірського округу, поділився звітом про здійснені заходи в 2023 році. Головний акцент був зроблений на три основні принципи: забезпечення безпеки мешканців та підвищення обороноздатності військових, зміцнення стійкості критичної інфраструктури та економіки, які визначають життєво важливі аспекти округу. Сергій Моргунов, міський голова Вінниці, відзначив, що робота, проведена у цьому окрузі, є відмінним прикладом ефективної співпраці та комунікації з громадою.

“Комунікація з громадою - це дуже важливе питання, адже завдяки зворотному зв'язку, ми розуміємо та бачимо ті моменти, які потрібно покращувати”, - зауважив міський голова.

Підтримка Захисників та волонтерів

За словами очільника Вінницько-Хутірського округу, торік, у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, в комунікації з іншими волонтерськими центрами, разом з місцевими жителями та бізнесом, на фронт та прифронтові міста вдалось направити близько 30 тонн гуманітарної допомоги.

“Крім того, ми виступили організаторами у декількох зборах на потреби ЗСУ, загальною сумою близько одного мільйона гривень: бойова амуніція, два тепловізори, три коліматорних приціли – усе це уже на фронті. Акумулювали кошти на позашляховик для наших односельчан. Наразі авто виконує бойові завдання у прикордонному з країною-терористом регіоні”, - зазначає Владислав Кривешко.

Також, за його словами, спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, для волонтерського центру «Бджоли Поділля», які займаються виготовленням сухих страв та швидких перекусів для військових, було надано морозильну камеру, промисловий вологоосушувач, потужний тепловентилятор та декілька тисяч харчових упаковок. “Також, активізували місцевих фермерів в напрямку надання фруктів та овочів, а у КЗ «Писарівський ліцей» сформували певну циклічність у приготуванні горіхової сировини для виробництва енергетичних батончиків, – зазначив староста. – Наші люди в’яжуть маскувальні сітки у Щітках, комплектують гуманітарні вантажі у Писарівці, створюють справжній харчовий «бренд в окопах» у Вінницьких Хуторах – згуртовані та об’єднані, як ніколи. Пишаємось”. Безпека

В 2023 році, коштом міського бюджету, капітально відремонтували укриття у КЗ «Писарівський ліцей» та оновили укриття КЗ «Вінницько-Хутірський ліцей». В дев’яти сховищах округу з’явились телевізори та проектори, ігрові кімнати, нові меблі та системи автоматичного відкриття замків.

“Важливою частиною функціонування округу у воєнний час стала робота нашого поліцейського офіцера громади. Торік в окрузі виявили 11 кримінальних правопорушень та склали 99 адміністративних матеріалів. Поліцейський офіцер розглянув 673 звернення громадян. Він також патрулює вулиці у вечірній та нічний час, задля забезпечення публічної безпеки та правопорядку тощо», – зазначає Владислав Кривешко.

Нові послуги 

Протягом року працівники старостату надали понад 4500 адміністративних послуг. Безпосередньо староста здійснив 116 нотаріальних дій. На особистий прийом до очільника округу прийшло понад 800 людей.

За сім місяців першим в Україні муніципальним додатком старостинського округу «Округ в Смартфоні» скористалося понад 5,5 тисяч людей, а кількість відвідувань сягає 80 тисяч разів”, – зазначив Владислав Кривешко.

Важливою подією, за його словами, стало відкриття у Писарівці першого на території старостинських округів Офісу взаємодії.

Економіка

“У 2023 році, попри війну, нам вдалося наростити нашу економічну спроможність”, - зауважує очільник округу.

В населених пунктах округу, розпочалось будівництво нових комерційних об'єктів, відчинялись нові поштові відділення, з’явилися сучасні продовольчі ритейлери, нові аптеки, кафе та ресторани, а загальна кількість нових суб’єктів господарювання зросла на більш ніж два десятки. Минулого року в окрузі зареєструвалися три нових фермерських господарства, започаткували роботу чотири ініціативні групи «Чиста водойма», котрі опікуються 7-ома ставками, а шляхом аукціону зданий в оренду став «Сажавка» у Писарівці.
Також фермери округу стали членами новозареєстрованої ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників ВМТГ».

Безбар'єрність, доступність та енергоефективність

На пішохідних переходах облаштовані більш пологі пониження для маломобільних груп населення, на греблях – перильне огородження. Деякі ділянки збудованого тротуару дали можливість розширити проїжджу частину, яка фактично мала аварійний характер.

Ще одним важливим інфраструктурним проєктом став капітальний ремонт алеї-переходу між двома умовними частинами Вінницьких Хуторів. Під час будівельних робіт серед іншого тут укріпили схил, облаштували нові сходи з поручнями, пандуси та водостоки. Для безпеки на території алеї-переходу здійснюється відеонагляд та встановлено 11 ліхтарів з енергоощадними світильниками.

Нову мережу зовнішнього освітлення, протяжністю 2,5 кілометри, збудували на вулиці Богдана Хмельницького у Вінницьких Хуторах. Тут встановили LED-ліхтарі бельгійського виробництва, шість нових опор, дві шафи дистанційного управління та більше 70 світлоточок потужністю 23W та 43W.

Капітально відремонтували аварійний дах Вінницько-Хутірського ліцею. Тут вдалось не лише оновити покрівлю, яка перебувала в незадовільному стані, а й утеплити її, що дозволяє заощаджувати до 15% теплоресурсів.

Осучаснено амбулаторію сімейної медицини у Писарівці. Серед іншого, в капітально відремонтованій будівлі передбачили повну доступність для маломобільних груп населення.

На базі Вінницько-Хутірської амбулаторії ЦПМСД №5 було відкрито муніципальний аптечний пункт. Соціальний захист

“Протягом року ми не зупинялись та намагались турбуватися про кожного: це й підтримка родин діючих та загиблих військових, гуманітарна допомога соціальнонезахищеним мешканцям в рамках програми «Вінничани важливі», реалізація суспільних ініціатив, таких як «Безкоштовний мобільний офтальмологічний кабінет» та «Діти мають право на дитинство» спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом”, - зауважує Владислав Кривешко.

Як зауважив секретар міської ради Павло Яблонський, ситуація в окрузі за останні два роки відчутно змінилась на краще.

“Владислав Сергійович підібрав гарну команду однодумців, які спільно з ним мають досить добрий контакт з мешканцями. І сьогодні ми бачили результати опитувань, які говорять про позитивну динаміку. Очільник округу досить гарно та масштабно підходить до планування стратегічних робіт та цілей. Завдяки цьому, ті завдання, які закладались в плани на два роки, змогли бути реалізовані протягом 1-2 років. Це говорить про його вміння стратегічно планувати, бачити, відчувати територію”, - резюмував Павло Яблонський.

Довідка

Населення Вінницько-Хутірського старостинського округу, станом на 1 січня 2024 року, складає тринадцять тисяч людей, де 9700 – зареєстровані у Вінницьких Хуторах, 1483 – у Писарівці, 1460 – у Щітках, 275 та 62 – зареєстровані у Вінницько-Хутірських та Писарівських садово-дачних товариствах відповідно. Попри війну, швидкість приросту демографічного показника зберігається і складає 2%.


Теги: звітність

Переглядів: 364
Поширень: 0

Останні новини