У Вінниці триває перегляд місцевого регуляторного середовища: на черзі скасування ще двох актів

У Вінницькій міській раді відбулось друге засідання Комісії з перегляду місцевого регуляторного середовища. За його результатами виконавчим органам міської ради рекомендовано скасувати ще два регулювання, які втратили свою актуальність.

Участь у засіданні Комісії з перегляду місцевого регуляторного середовища прийняли її члени, а також представники виконавчих органів міської ради.

На початку чергового засідання комісії директор Департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян доповів про результати реалізації рекомендацій її попереднього засідання. 

«Звичайно, перегляд діючих регулювань є непростим, однак, безсумнівно, необхідним завданням задля забезпечення сприятливих умов ведення бізнесу, активізації підприємницької ініціативи та, відповідно, підвищення рівня зайнятості населення у місті. У результаті врахування рекомендацій, які було надано під час першого засідання Комісії з перегляду, у місті вже скасовано 8 застарілих регулювань», – сказав Віталій Погосян.

За результатами сьогоднішнього засідання, до якого загалом було опрацьовано 8 актів органів місцевого самоврядування, комісія рекомендувала скасувати 2 застарілі регулювання, а ще 2 – визнала такими, що не мають регуляторного впливу; підготувати зміни до низки актів, а також розробити у 2019 році регулювання, що встановлюватимуть вимоги й обмеження до вивісок та регламентуватимуть залучення інвестицій у транспортну та соціальну інфраструктуру міста.

Очищення регуляторного середовища у м. Вінниці запроваджено в рамках «Відкритої регуляторної платформи», яка є комунікаційним майданчиком між владою та бізнесом. Відкрита регуляторна платформа – це майданчик для напрацювання спільних рішень заради прискорення економічного розвитку міста, підвищення рівня взаємодовіри та ефективної співпраці всередині громади. Ініціативу створення цього майданчику навесні 2018 року підтримав проект ПРООН в Україні «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств» із залученням експерта з розвитку підприємництва та регуляторної політики Любомиром Чорнієм, який нині є радником міського голови.

«Ми намагаємося сформувати повний перелік актів Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, які мають ознаки регуляторних, та проаналізувати їх на предмет відповідності чинному законодавству (з врахуванням змін, які відбулися впродовж останніх років) та економічним реаліям. Наступним етапом є надання рекомендацій щодо зупинення дії, скасування або внесення змін до таких актів», – сказав Любомир Чорній.

Нагадаємо, що перше засідання Комісії з перегляду місцевого регуляторного середовища у м. Вінниці відбулось 3 жовтня, саме тоді було прийнято рішення про скасування перших 8 регулювань, які впливали на діяльність місцевих суб’єктів господарювання. 

Раніше міський голова Сергій Моргунов підписав розпорядження Про затвердження Плану заходів з організації і здійснення перегляду місцевого регуляторного середовища у сфері господарської діяльності, створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього підприємництва у м. Вінниця. 


Теги: засідання


Переглядів: 2406
Поширень: 0

Останні новини