Вісім відсотків вінничан визнані непридатними до несення служби

Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу Міноборони на проаналізовані статистичні дані діяльності військово-лікарських комісій ТЦК та СП.

Про це інформує пресслужба НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції зібрало і систематизувало інформацію щодо організації діяльності військово-лікарських комісій для проведення комплексного дослідження корупційних ризиків. НАЗК опублікувало дослідження в грудні 2023 року. Під час підготовки до дослідження було зібрано великий масив унікальних даних, які можуть бути корисними для робочих груп, створених Міністерством оборони України для перевірки прийнятих ВЛК постанов, а також для правоохоронних органів та суспільства в цілому. Ці дані можуть бути індикаторами наявності корупційних ризиків у діяльності ВЛК територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, - йдеться у повідомленні.

Результати аналізу отриманої статистичної інформації від 23 обласних та Київського міського ТЦК та СП оформили у вигляді інфографіки.

Найбільший показник “непридатних”:

у Полтавській області - 20% від загальної кількості тих, хто проходив ВЛК (було 16% у 2022 році)  у Києві - 18% (було 17%). 

На Вінниччині відповідний показник нині дорівнює 8%.

Графіки також показали, що зріс середній відсоток обмежено придатних: 

51% у Дніпропетровській області (було 26%),  43% у Житомирській (було 31%), 38% у Вінницькій (було 15%).



Переглядів: 603
Поширень: 0

Останні новини