Йшов до школи, а поїхав в Україну, щоб приєднатись до Сил оборони: прикордонники знайшли та повернули 15-річного хлопця додому

У середу, 10 січня, 15-річний хлопець з Чехії вирішив приїхати до України, щоб воювати у складі її Сил оборони. Він повідомив, що йде до школи, але  насправді він взяв свій паспорт і вирушив на польсько-український кордон. Офіцери польського Сілезького прикордонного загону, що працюють у пункті спільного контролю в Хотебузі (Чехія), отримали інформацію від чеських колег щодо зникнення хлопця, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Під час подальшого розслідування з’ясувалося, що 15-річний підліток взяв з дому свій паспорт, бо хотів потрапити в Україну, щоб допомогти тамтешній армії у боротьбі з російським агресором. Хлопець вже встиг перетнути польсько-український кордон», – повідомили у Прикордонній службі Польщі.

Завдяки ефективній міжнародній співпраці прикордонної служби Польщі, поліції Чеської Республіки та українських служб вдалося швидко повернути хлопця додому.


Теги: діти війна

Переглядів: 503
Поширень: 0

Останні новини