Герман Галущенко всловився стосовно скасування мораторію на відключення комунальних послуг

Міністр енергетики України, Герман Галущенко, сповістив, що деякі споживачі почали недобросовісно використовувати заборону на відключення за борги та уникають оплати рахунків за комунальні послуги, - повідомляє РБК-Україна.

"Ми побачили, що, на жаль, деякі скажімо як побутові, так і не побутові споживачі почали використовувати цю заборону для того, щоб не платити. Тому це нечесно. Особливо це нечесно, коли я дивлюся, що прифронтові регіони, що платять більше ніж області, які не дотичні до безпосередніх бойових дій. Я вважаю, це як мінімум не справедливо", - сказав він.

Міністр зазначив, що якість і швидкість відновлення електропостачання після негоди прямо залежать від своєчасної оплати за спожиту електроенергію. Він відзначив, що скасування заборони на відключення боржників не означає, що всі споживачі автоматично  будуть відключені постачальниками.

"Це як мінімум має покращити платіжну дисципліну особливо коли мова йде про те, коли не можна пояснити, коли це просто ти зловживаєш тим, що є можливість не платити", - підкреслив міністр.

Зазначено, що раніше голова Нацкомісії з регулювання енергетики, Костянтин Ущаповський, підкрислив, що дозвіл на відключення боржників є необхідним кроком для забезпечення нормальної роботи енергосистеми.



Переглядів: 657
Поширень: 0

Останні новини