Втерся в довіру та ошукав на понад 700 тисяч гривень: поліція повідомила новий випадок шахрайства

Нещодавно жителька обласного центру звернулася до Рівненського районного управління поліції з повідомленням про те, що стала жертвою шахраїв. Поліцейські встановили, що вона познайомилася з чоловіком через соціальні мережі, який видавав себе за лікаря-нейрохірурга із США. У ході спілкування вона розповіла йому про тяжку хворобу свого брата, і "лікар" обіцяв приїхати в Україну, оглянути родича та вивезти його для лікування в Сполучені Штати.

Для оформлення відпустки "лікар" попросив її написати заяву на електронну пошту ООН, де він, з його слів, "працює". На що жінці відповіли, що для так званої "відпустки" необхідно заплатити кошти у розмірі 2 200 доларів. Згодом вона отримала відповідь, що для продовження процесу потрібно ще 4000 доларів, і таким чином сума збільшувалася через вимоги заплатити за обладнання для транспортування, лікування та інші витрати.

У підсумку аферисти виманили з неї понад 700 тисяч гривень. 

"За фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах, слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 190 КК України", - повідомляє Головне управління Національної поліції в Рівненській області.

Це ще одне нагадування про те, щоб бути обережними і не довіряти незнайомцям, які просять переказати гроші або надати фінансову допомогу для лікування родичів. Шахраї можуть представитися будь-ким, тому важливо ретельно перевіряти інформацію та захищати свої заощадження.



Переглядів: 418
Поширень: 0

Останні новини