Округ став привабливим обʼєктом для інвестицій: Владислав Кривешко про досягнення Вінницько-Хутірського округу у 2023 році

Вінницька міська рада зазначає, що у 2023 році в Вінницько-Хутірському окрузі, який входить до складу Вінницької міської об'єднаної територіальної громади, було створено понад 20 нових підприємств і понад 110 робочих місць. Цю інформацію надав староста округу Владислав Кривешко у своєму звіті про минулий рік.

«Працююча економіка — це важливий аспект обороноспроможності. Попри війну, нам вдалося наростити економічну спроможність нашого округу. Вінницько-Хутірський старостинський округ став привабливим обʼєктом для інвестицій – нами цікавляться, як регіональні підприємства, так й компанії національного масштабу. В населених пунктах округу розпочалось будівництво нових комерційних об'єктів, відчинялись нові поштові відділення. В окрузі почали зʼявлятися сучасні продовольчі ритейлери, нові аптеки, кафе та ресторани, а загальна кількість нових суб’єктів господарювання зросла на більш ніж два десятки», - повідомив очільник округу.

Він зазначає, що ключовим елементом у розвитку економіки Вінницько-Хутірського округу стали створення Інвестиційного паспорту для округу та утворення Ради підприємців при старості.

Крім того, минулого року в окрузі було введено в експлуатацію 53 нових житлових будинки. Місцеві підприємці в галузі будівництва котеджних містечок, присадибної забудови, таунхаусів та дуплексів реалізують свої найсміливіші концепції.

Як зазначає Владислав Кривешко, важливою та невід’ємною складовою економічної стійкості округу є зелена економіка.

«Базисним постулатом у реалізації впроваджень у цій сфері стала Програма з розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ, – каже він. – Нові підходи до роботи з малими та великими фермерами, рибалками, пасічниками стали підґрунтям для: реєстрації трьох нових фермерських господарств з загальним банком землі більше 50 гектар, формування чотирьох ініціативних груп «Чиста водойма», котрі опікуються сімома ставками, шляхом аукціону зданий в оренду став «Сажавка» у Писарівці – перша позитивна практика тощо».



Переглядів: 530
Поширень: 0

Останні новини