Заради допомоги ЗСУ та усім, хто її потребує: школярі Вінниці згуртувались у дитячому волонтерському центрі «VinPatriot»

У Вінниці нещодавно відкрили дитячий волонтерський центр на базі одного з ліцеїв. Координацією його роботи займаються учні-координатори з різних шкіл місцевої громади. Нещодавно вони  зустрілися з директоркою освітнього департаменту, Оксаною Яценко, щоб обговорити майбутні плани.

Оксана Яценко висловила подяку учням за активну участь у організації благодійних заходів та ініціювала створення дитячого волонтерського центру, який буде координувати благодійну роботу освітніх закладів Вінницької громади. Мета центру - залучення та об'єднання школярів різного віку для здійснення добрих справ. Початковим завданням є допомога Збройним Силам України, але в планах центру - надання підтримки всім, хто її потребує.

На зустрічі також були присутні представниця Малої академії наук України, Тетяна Калугаряну, і директорка Вінницького аналітично-просвітницького центру "Ветеранський простір", Марія Довжик. Вони вислухали ідеї учнів і домовились про реалізацію двох нових проєктів, а саме створення соціального ролика про вшанування пам'яті загиблих Захисників та проведення тренінгу з розвитку лідерських навичок та проєктного менеджменту.

Соціальний ролик має на меті достукатися до серця кожного жителя громади щодо важливості вшанування загиблих внаслідок війни щоденно о 09:00. Про це, зокрема, зазначила вінницька школярка Тетяна Скрипнюк.

«З 24 годин у добі ми можемо зупинитись на одну хвилинку і вшанувати памʼять всіх загиблих, які могли жити та творити так як ми. Пропозиція створити таку соціальну рекламу є досить доречна, адже вустами дітей ми хочемо достукатись до кожного», – каже Тетяна Скрипнюк.

Також під час заходу обговорили та підтримали пропозицію від Малої академії наук України. Йдеться про проведення лідерських курсів, де вінницькі школярі зможуть отримати навички емоційного розвитку, критичного мислення, розвинуть навички лідера, ораторського мистецтва, проєктного менеджменту. Це допоможе їм не тільки успішно закінчити школу, а також бути успішними лідерами у майбутньому.

Як прокоментувала директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, чимало міжнародних донорських організацій надають кошти громадським організаціям для реалізації проєктів. А щоб отримати можливість реалізувати бажані проєкти, треба мати певні навички його написання. І саме ці навички школярі отримують під час вивчення курсу.

Також під час зустрічі обговорили та проголосували за назву центру, обрали його керівника з учнівського складу та підсумували напрямки діяльності.

«Такий центр дозволить об'єднати зусилля усієї вінницької освітянської родини, адже наші заклади єдині у своїй меті – допомогти тим, хто цього потребує. Розуміючи, хто яку допомогу може запропонувати у конкретний час, ми зможемо оперативніше реагувати на запити та пропонувати свою підтримку», – зазначає Оксана Яценко.



Переглядів: 373
Поширень: 0

Останні новини