Юні таланти: вихованці музичного відділення дитячої школи мистецтв "Вишенька" здобули успіх на міжнародному конкурсі

Вихованці музичного відділення дитячої школи мистецтв "Вишенька" у Вінниці взяли участь у ІІ Міжнародному дистанційному Європейському різдвяному чемпіонаті мистецтв "Winter Games – 2023". Учасники подали свої проєкти, де молоді таланти розмірковували про музичне мистецтва у минулому та сучасності. Гран-прі вибороли Аліна Заселян, Злата Сидюк та Софія Ящишина.

За висловами викладачки та керівниці відділу теоретичних дисциплін музичного відділення "Вишенька" Діани Василишиної, справжнє мистецтво полягає в умінні розглядати глибинні значення серед різноманітності музичного мистецтва. Учениці школи, які представили оригінальні проєкти на конкурсі, відзначилися вирішенням цього завдання на відмінно. Однією з переможниць стала молода музикознавиця Аліна Заселян.

«Обираючи тему, Аліна продемонструвала високий рівень знання творчості сучасних митців. І вона дійсно володіє цікавою інформацією, адже мріє подорожувати різними країнами світу та відвідати музеї відомих композиторів», – зазначає Діана Василишина.

До речі, володаркою Гран-прі стала іще одна її вихованиця – Злата Сидюк.

Викладачка розповідає: «Дівчинка в захваті від творчості Едварда Гріга. Саме враження від біографії та творчості цього композитора надихнули її на створення чудового проєкту, який виявився першим та переможним у її житті. У цьому конкурсі вона продемонструвала високий рівень аналізу творчості митця та висловила власну думку про нього та його діяльність. В майбутньому Злата мріє відкрити музичну студію та навчати дітей різного віку».

Пишається своєю вихованкою Софією Ящишиною і її викладачка Анна Новосадова. Вона зазначила, що дівчинка володіє гарними знаннями щодо композиторських течій ХХІ століття.

«Софія талановита дівчина й демонструє високий рівень аналізу музичних композицій. Окрім цього вона захоплюється сучасною музикою. Завжди має власну думку з приводу різних аспектів музичного мистецтва та не боїться її висловлювати, – підкреслила Анна Новосадова. – До речі, даний конкурс також став дебютом для дівчинки. Софія мріє виступати сольно на різних сценах світу. А також хоче зібрати власний музичний гурт».



Переглядів: 274
Поширень: 0

Останні новини