Мобілізація 500 тисяч українців: що сказав Володимир Зеленський

Володимир Зеленський зазначив, що на даний момент відсутні конкретні деталі та плани від Генштабу, які виправдовували б необхідність мобілізації 500 тис. українців, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Особисто я сьогодні не бачу потреби мобілізувати пів мільйона людей. Я це кажу не тому, що мені хочеться відповісти і комусь сподобатися. Це не тільки життя, життя – пріоритет номер один. А друга історія – є відповідні дії, операції. Я поки що не побачив достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати. А третє – це ж іще гроші. Усі ці фінанси – вони точно не приходять від партнерів, я хочу, щоб усі це розуміли», – зазначив Зеленський.

Зеленський пояснив, що всі витрати на зарплати та підготовку військових фінансуються з українського бюджету. Проте президент висловив переконання у необхідності загальної мобілізації, оскільки це дозволить замінити військовослужбовців на фронті. 

Зазначено, що наприкінці минулого року Генштаб та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запропонували президенту Зеленському мобілізувати додатково 450-500 тис. осіб.

«Це питання наших військових, головкома, Генштабу. Вони звернулися на рівні нашої Ставки щодо питання мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони звернулися щодо захисту нашої держави і потенційних контрнаступальних дій. На Ставці вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра», – зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський повідомив, що для нього важливо отримати більше обґрунтувань, щоб підтримати ідею додаткової мобілізації на такий великий обсяг осіб. Крім того, президент відзначив, що така масштабна мобілізація призведе до додаткових витрат у розмірі 500 мільярдів гривень для України.



Переглядів: 561
Поширень: 0

Останні новини