Вінницька міська рада разом з Вінницькою громадою передала бійцям бригади ТрО чергову допомогу

Для бійців підготували безпілотний авіаційний комплекс розвідувального типу. Днями допомогу передали представники Вінницької міської ради.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що для цієї військової частини місто передає допомогу вже не вперше. Захисники та Захисниці потребують максимальної підтримки, оскільки перебувають на позиціях в небезпечних районах України, тож і на цей запит про потребу такого комплексу, який надійшов буквально тиждень тому, міська рада оперативно відреагувала.

“Починаючи з повномасштабного вторгнення допомога Вінницької міської ради для цієї бригади ТрО була системною. Спочатку ми передавали найнеобхідніше у вигляді субвенцій, одягу тощо. А починаючи з 2023 року ми почали закупівлю дороговартісних товарів, які, на жаль, вони самі придбати не можуть. Це “Мавіки”, тепловізори, хімічні грілки, термоси різного об’єму, а також безпілотні авіаційні комплекси розвідувального та ударного типу. 4 таких вони отримали за цей час і всі вони вже неодноразово випробувані в роботі, – сказав Андрій Очеретний.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення Вінницька міська рада купила 35 безпілотних авіаційних комплексів – 10 ударного типу і 25 – розвідувального. “Крила”, які передали військовим сьогодні – останні з наявних. Втім на цьому допомога Збройним Силам України не припиниться, адже Вінницька міська рада нещодавно оголосила про наміри придбати FPV-дрони, яких потребують військові на різних напрямках, а також іншого обладнання, серед якого 200 тепловізорів, 40 пошукових прожекторів та відповідна кількість зарядних станцій до них.



Переглядів: 321
Поширень: 0

Останні новини