Вінницькі піротехніки показали, як розміновують деокуповану Херсонщину

Спеціалісти піротехнічного підрозділу з Вінниччини продовжують проводити розмінування деокупованих територій Херсонщини. Про це інформує ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

На початку повномасштабного вторгнення в піротехнічному підрозділі Вінниччини було всього 11 спеціалістів. Станом на сьогодні це вже не група – це частина, яка налічує понад 80 осіб.

Раніше, начальник Головного Управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук розповідав, що серед співробітників цієї групи є не тільки хлопці, а й дівчата. Але дівчата не піротехніки, а фельдшери. «На сьогодні в нас три розрахунки по п’ять чоловік, які виконують задачі в Херсонській області. Один розрахунок по розмінуванню територій виконує задачі в Харківській області в Балаклії. Вони не виконують задачі там, де ідуть бойові дії, вони виконують завдання там, де не має бойових дій і є вільна територія», - розповів очільник ДСНС Вінниччини. Ротації піротехніків проходять регулярно, через 1,5 – 2 місяці.

«Щодня, крок за кроком, за будь-якої погоди, хлопці повертають нашу землю до життя. Ні розсіяне московитами кляте залізяччя, ні зруйновані будинки не зламають наш український дух», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше вінницькі піротехніки отримали від американських партнерів прилади для розмінування. Телескопічні маніпулятори ТМ-600 вже допомагають саперам працювати з вибухонебезпечними предметами дистанційно.



Переглядів: 340
Поширень: 0

Останні новини