В. Коровій - "Усі підприємства, навчальні заклади та об'єкти соц.сфери працюють і працюватимуть у штатному режимі"

З метою здійснення Вінницькою облдержадміністрацією наданих їй повноважень для забезпечення національної безпеки, головою обласної державної адміністрації, Валерієм Коровієм 28 листопада 2018 року  проведено засідання ради оборони Вінницької області для координації Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Національної Поліції, Служби Безпеки України та місцевих органів виконавчої влади в умовах воєнного стану.

Під час засідання розглянуто питання виконання Указу Президента України щодо запровадження воєнного стану, відпрацьовані позиції всебічного сприяння органами влади військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану, організації підготовки заходів територіальної оборони, перевірки резерву, технічного стану із залученням всіх представників сектору безпеки і оборони Вінницької області.

Валерій Коровій, зокрема, наголосив, що всі заходи воєнного стану, які будуть вжиті, носять превентивний характер і будуть розширені тільки у випадку початку агресії.

Також під час засідання акцентовано увагу силових структур Вінницької області на забезпеченні дотримання громадського порядку, посиленні антитерористичного режиму та вжитті вичерпних заходів щодо унеможливлення проявів протизаконних дій, які несуть загрозу національній безпеці.

«Цивільне населення не повинне відчувати наслідки введення воєнного стану, у штатному режимі працюють і працюватимуть підприємства та установи, школи, дитсадки, лікарні, об’єкти соціальної сфери. Ситуація  повністю контрольована», - підкреслив голова облдержадміністрації.  «Проводьте концерти, ходіть у банки, не треба бігти до крамниць і скупати сірники та сіль. І найголовніше – ніяких обмежень конституційних прав і свобод громадян».

Для забезпечення безпеки громадян в області  встановлені  блок-пости на важливих ділянках автомобільного сполучення профілактичного спрямування, а саме: Хмельницькому, Немирівському шосе та Київській трасі;  активізували контрозвідувальну роботу з недопущення спроб спецслужб країни агресора вчинити якісь дестабілізуючі дії в області.     

За підсумком обговорення питань порядку денного прийнято рішення щодо матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони.

«Основним завданням влади в цей час є згуртування суспільства, органів влади, військових формувань перед зовнішньою загрозою», - наголосив Валерій Коровій.  




Переглядів: 2001
Поширень: 0

Останні новини