5 продуктів для роботи печінки

Споживання здорових продуктів у їжу представляє собою найкращий спосіб зробити подарунок для печінки. Ці продукти, підтримуючи та активізуючи процеси очищення, сприяють відновленню самого органу і здоров'ю всього організму в цілому. Про це пише useti.org.ua.

Багато продуктів в наш час висувають претензії на роль засобів для очищення печінки, але немає наукових доказів, які підтверджують необхідність детоксикації цього органу, оскільки він регулярно виконує свої очищувальні функції відповідно до своєї біологічної програми.

Тим не менше, догляд за печінкою важливий, оскільки її ослаблення і втрата здатності до регенерації (хоча в межах певних обмежень печінка може саморегенеруватися) пов'язані з ризиком розвитку потенційно смертельних захворювань, таких як цироз.

Включення деяких продуктів у раціон може допомогти покращити очищальні функції печінки і одночасно замінювати уражені тканини чистою, оновленою тканиною.

Кава та чай мають позитивний вплив на печінку, захищаючи її від захворювань, навіть якщо вона не перебуває в ідеальному стані; ці напої зменшують ризик небезпечного запалення, цирозу та раку. Особливо ефективно пити не менше трьох чашок кави щодня. Вживання зеленого та чорного чаю (у формі напоїв, не концентрованих добавок) також пов'язане з покращенням здоров'я печінки, захищаючи її від ожиріння.

Грейпфрут містить два ключові антиоксиданти – нарингенін та нарингін, які можуть зменшити запалення клітин печінки та зменшити кількість накопиченого жиру. Ягоди, такі як чорниця та журавлина, містять антоціани – антиоксидантні речовини, які покращують стан печінки. Експериментально доведено, що щоденне вживання чорниці та журавлини протягом 3-4 тижнів запобігає розвитку уражень, рубців та фіброзу.

Виноград, особливо червоні сорти, багаті ресвератролом, захищає клітини печінки від пошкоджень вільними радикалами, що може призвести до розвитку раку. Розжовані виноградні кісточки є дуже ефективним засобом у боротьбі з неалкогольною жировою хворобою печінки (НАЖЖП).

Сік з буряка містить антиоксидант беталаїн, який скорочує окисне пошкодження і запалення в печінці, сприяючи синтезу ферментів, які підвищують її очисні властивості, відомі як детоксикація.



Переглядів: 401
Поширень: 0

Останні новини