У Вінниці відбувся поетичний вечір Ірини Берези "Право на дотик"

За інформацією Вінницької міської ради, нещодавно, 28 січня, відбувся захоплюючий поетичний вечір Ірини Берези "Право на дотик" у Вінницькій центральній міській бібліотеці імені Івана Бевза. Авторка поділилася своїми віршами, присвяченими людині, природі, сучасному світу та рідному Криму. Також присутні насолоджувалися експозицією фотографій Вадима Козловського, члена Національної спілки фотохудожників України.

За словами організаторів, вечір пройшов у теплій та душевній атмосфері, збираючи любителів фотографії та поезії різного віку у книгозбірні. 

Ірина Береза, лікарка, поетеса, авторка поетичних збірок. Вона учасниця та лауреатка Всеукраїнських та міжнародних фестивалів. Свого часу жінка переїхала до Вінниці з окупованого Криму. Зустрічі в бібліотеці стали для пані Ірини доброю традицією.

«Проведення раз на рік авторського поетичного вечора у нашому вінницькому бібліотечному просторі, а це – найкраще місце для таких заходів, стало вже для мене хорошою традицією. Ми зустрілись у Центральній міській бібліотеці імені Бевза, яка вже давно не просто книжкова скарбниця, а гостинний творчий хаб, який опікується практично всіма культурними течіями нашого міста. І стає кращим рік від року – сучасне обладнання для відтворення звуку та зображення, неповторна атмосфера і чудові співробітники книгозбірні створюють окремий простір для спілкування та презентацій творчих робіт», – говорить Ірина Береза.

Поетеса розповіла про те, чому вечір отримав назву «Право на дотик». Вона підкреслила велику силу слова та відповідальність за його використання.

«Все тому, що слово має велику силу і торкається часто дуже болючих або хвилюючих тем. Поети, письменники несуть окрему відповідальність за те як, коли й чим вони торкаються внутрішнього світу читачів. Сподіваюсь, я маю право на дотик і дуже ціную цю можливість доторкнутися до тонкого вразливого світу переживань, мрій, надій та прагнень. Дякую усім причетним за можливість відчувати себе почутою та близькою до вас!» – каже пані Ірина.

Окрім цього, на заході відбулася презентація світлин відомого вінницького фотохудожника Вадима Козловського. Чорно-білі світлини, вражали своєю унікальністю, адже вони зображали локації, які суттєво змінилися з плином часу. Серед представлених були фотографії Вінниці періоду 70-80 років минулого століття.

Фото: Михайло Михайлов



Переглядів: 483
Поширень: 0

Останні новини