«Аватар: Шлях води» і «Гра престолів»: Megogo показав найпопулярніший контент за рік

Медіасервіс Megogo представив найпопулярніші кіно, серіали й подкасти за 2023 році.

За рік фільмову бібліотеку Megogo поповнили серіали від HBO, Paramount+ і Sony. Крім того, Megogo проінвестували в озвучування українською мовою майже мільйон доларів – наразі 76% каталогу має український звук.

Найпопулярніший контент на Megogo

«Аватар: Шлях води» й «Аватар» – фільм із найбільшою кількістю проданих одиниць на Megogo; «Снайпер. Білий Ворон» – український фільм №1 за загальною тривалістю перегляду в годинах; «Сам Удома» і «Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку» – фільм №1 за загальною тривалістю перегляду в годинах у передплаті; «Гра престолів» – серіал із найбільшою загальною тривалістю перегляду в годинах у передплаті; «Міст» – серіал із найбільшою загальною тривалістю в безкоштовному перегляді; «Спати з жінками» – найпопулярніша аудіокнига за кількістю унікальних користувачів; «1984» – найпопулярніша аудіокнига за тривалістю прослуховування; «Війна в Україні» – подкаст №1 за тривалістю прослуховування.

Найпопулярніші фільми

У першій трійці в категорії «Покупка» «Аватар: Шлях води», «Оппенгеймер» Крістофера Нолана й «Барбі» Ґрети Ґервіґ. Натомість серед фільмів, доступних у передплаті, лідерство тримає перша частина «Сам удома», а в топ-10 одразу три українські фільми: «Снайпер. Білий Ворон», «Мирний-21» і «Люксембург, Люксембург».

Лідером серед безкоштовного контенту на Megogo стали «Кіборги» Ахтема Сеїбатлаєва про захисників Донецького аеропорту. Крім «Кіборгів», у списку також українські «Племʼя» Мирослава Слабошпицького, «Донбас», Сергія Лозниці, «Крути 1918» й «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас».

Серед закордонних стрічок у списку найпопулярніших безкоштовних фільмів «Гра тіней» з Ліамом Нісоном, «Екзотичне весілля» з Кіану Рівзом і «Вовк з Уолл-стріт» Мартіна Скорсезе.

Найпопулярніші українські фільми

Найпопулярнішим українським кіно вже другий рік поспіль стає «Снайпер. Білий Ворон» про події російсько-української війни. На другому місці ще один фільм про війну – «Мирний-21», а третю сходинку посів фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».

У десятці також «Щедрик», екранізація коміксу «Максим Оса та золото Песиголовця», «Я працюю на цвинтарі», «Кіборги», «Все буде ОК!», «Іловайськ 2014». Батальйон «Донбас» і «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Найпопулярніші серіали

Найпопулярнішим у категорії «Передплата» стала «Гра престолів», її приквел «Дім Дракона». У топ-10 потрапили ще два проєкти HBO – «Секс і місто» й «Клан Сопрано»

У десятці також адаптація Шерлока Голмса «Елементарно», «Ходячі мерці», «Усі жінки відьми», а також українські серіали «Кріпосна», «Спіймати Кайдаша» й «Дільничний з ДВРЗ».

Найпопулярнішим серіалом року на Megogo, що доступний до перегляду безкоштовно, став кримінальний детектив «Міст» про загадкове вбивство на кордоні Швеції та Данії. Серіал отримав три премії «Еммі» та телевізійну премію BAFTA.

У решті топу серіали українського виробництва, зокрема дві новинки 2023 року: «Жіночий лікар. Нове життя» й «Встигнути до 30».

Найпопулярніші аудіокниги

За тривалістю прослуховування рейтинг очолює антиутопія «1984» Джорджа Орвелла, а в трійці збірка есеїв «Спати з жінками» Андрія Любки й «Радіо Ніч» Юрія Андруховича.

Решту рейтингу становить лише українська література: авторські й народні казки, «Тигролови», «Кобзар» і «Район Д» Артема Чеха.

Найпопулярніші подкасти

Рейтинг подкастів на Megogo очолив проєкт NV «Війна в Україні», друге й третє місце посіли історичний подкаст «Без оголошення війни» й проєкт для дітей «Суспільне».

Далі в топі спортивні проєкти – подкасти F1Podcast про перегони «Формули-1», «UA-Футбол» і «SportHub Єврофутбол», а також три аудіосеріали виробництва Megogo Audio: «Опір», «Літо в Антарктиді» й «Маятник: життя і футбол Валерія Лобановського».



Переглядів: 351
Поширень: 0

Останні новини