Як швидко і ефективно позбутися нежитю?

Доктор медичних наук, доцент кафедри хірургії голови та шиї, Девід. В. Джанг, стверджує, що функція носа полягає в оцінці зовнішнього середовища та повідомленні тіла про можливу небезпеку. Про це пише nashamama.com.

Незважаючи на загальну думку, нежить не обов'язково є сезонною. Це може виникнути при будь-якому подразниленні чи запаленні слизової оболонки носа, що відбувається частіше, ніж може здатися, завдяки великій чутливості нервів всередині носа. Хоча застуда чи алергія є основними факторами, іноді нежить може виникнути внаслідок вживання певних продуктів, впливу холоду чи сухого повітря.

Нежить може бути викликана різними чинниками, такими як застуда, грип, COVID-19, а також інші інфекції, які провокують організм очищатися від вірусів. Хоча частіше це трапляється під час пікового сезону вірусів, можна захворіти на нежить у будь-який час року.

Алергія вважається основною причиною нежитю, і вона може бути як сезонною (на пилок), так і круглорічною (на пилових кліщів). Це відбувається, коли алергени спричиняють запалення чутливої слизової оболонки носа.

Наявність нежитю внаслідок вживання певних продуктів або напоїв може бути пояснена чутливістю сенсорних нервів у задній частині носа. Різні люди реагують на різні речі, але часто нежить виникає через гостру їжу.

Подразники, такі як парфуми чи сигарети, можуть викликати нежить, а також погана якість повітря, вихлопи транспортних засобів чи викиди заводів, що подразнюють слизову оболонку носа.

Щоб швидко зупинити нежить, можна скористатися простими методами, які займуть 5 хвилин або менше. Промивання носових пазух теплою солоною водою, вживання зеленого чаю, надягання маски на вулиці, підвищення вологості повітря за допомогою зволожувача, а також вживання додаткової води можуть допомогти зупинити нежить. Якщо натуральні методи не допомагають, можна розглянути використання спеціальних препаратів з аптеки.


Теги: медицина

Переглядів: 423
Поширень: 0

Останні новини