"Від надання послуг до виробництва": близько 355 суб’єктів господарювання релокувалися до Вінницької МТГ

З початку повномасштабного вторгнення Вінницька міська територіальна громада активно приймає релокований бізнес. Станом на 1 лютого 2024 року було зареєстровано 355 компаній з різних областей України. Понад 80% підприємців, які переїхали, успішно налагодили свою діяльність і забезпечили працевлаштування для 1739 місцевих мешканців та осіб, які евакуювалися з інших областей.

Міська рада зазначає, що підприємства переміщували свої виробничі потужності до Вінниці із Київщини, Дніпропетровщини, Харківщини, Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Запорізької області та інших регіонів.

«Наразі процес релокації стабілізований. Більшість підприємств, які мали можливість переміститися з зон активних бойових дій, щоб продовжувати працювати, це зробили і вже освоїлися на новому місці. Власне, протягом січня у ВМТГ зареєструвалися ще двоє підприємств.Наразі маємо 117 юридичних осіб і 238 ФОПів з різних регіонів України, які працюють в різних сферах — від надання послуг до виробництва. Понад 80% з них уже відновили свою діяльність, — зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний. — Можливість працевлаштування та своєчасна оплата праці, надходження до бюджетів усіх рівнів — це і є складові стабільної економічної ситуації. Тому майже два роки тому, коли почалася велика війна, Вінницька міська рада задіяла всі можливі інструменти, щоб допомогти якомога більшій кількості підприємств. В цьому нам допоміг і місцевий бізнес, який з розумінням ставиться до викликів. Дякуємо всім за плідну роботу! Разом ми сильні!»


Теги: бізнес

Переглядів: 465
Поширень: 0

Останні новини