Чим корисні перепелині яйця та як їх найкраще приготувати?

Порівнюючи перепелині яйця з ікрою, слід зазначити, що вони рідше стають гостями на нашому столі. Однак, виявляється, у перепелиних яйцях є численні корисні властивості, сприяючи лікуванню алергії, екземи, псоріазу і навіть мігрені. Про це пише useti.org.ua.

Деталі: Варені перепелині яйця вважаються делікатесом і, за смаком, нагадують курячі, проте мають гостру нотку, яка додає їм присмаку дичини.

Перепелині яйця, багаті вітамінами і поживними речовинами, мають вагомі корисні властивості.

Основні факти про перепелині яйця:

Звичайна перепілка - маленька пташка, що несе крихітні яйця, оселившись на полях, пасовищах і луках. Їхні яйця мають коричневі плями, роблячи їх привабливішими, ніж курячі. Перепелині яйця багаті залізом, амінокислотою лізоцим, жирними кислотами, холіном, вітамінами D, A та E.

Харчова цінність перепелиних яєць:

Забезпечують організм білком, кальцієм, магнієм, фосфором, калієм, цинком і вітамінами групи В. Включають в себе вітаміни A, C, D, K, які корисні для зірки, імунітету, міцності кісток і згортання крові.

Переваги перепелиних яєць:

Вони можуть замінити м’ясо у раціоні, маючи багато цінного білка. З підвищеним холестерином допомагають підвищити рівень хорошого холестерину, не спричинюючи серцево-судинні захворювання.

Вплив на здоров’я:

Сприяють роботі мозку, поліпшуючи пам'ять та концентрацію уваги. Зміцнюють кровоносну систему, попереджаючи анемію. Можуть лікувати алергії, екзему та інші алергічні захворювання.

Способи приготування:

Можна вживати як сирі, варені, смажені чи запечені. Рекомендується до 5 перепелиних яєць на день.

Зберігання:

При кімнатній температурі - близько 30 днів, важливо уникати сонячних променів та вологи. У холодильнику можна зберігати довше.

Перепелині яйця, як ікономічний та корисний продукт, додають різноманіття харчуванню, пропонуючи не лише смачний, але й корисний додаток до раціону.



Переглядів: 541
Поширень: 0

Останні новини