Україна та Канада формують міжнародний альянс для повернення викрадених росією дітей

Україна та Канада планують утворити міжнародний альянс для спільних зусиль у поверненні дітей, які були примусово вивезені з окупованих територій до росії, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Важливість повернення дітей не можна недооцінювати. Це питання нашої людяності. Тож пізніше сьогодні Канада і Україна започаткують нову міжнародну коаліцію з повернення українських дітей», – зазначила Мелані Жолі.

Згідно з висловлюванням Мелані Жолі, міністерки закордонних справ Канади, в рамках цієї ініціативи передбачається співпраця з численними країнами світу, усіх регіонів, з метою використання їхнього впливу для тиску на москву.

«Особиста відданість міністерки і Канади цьому питанню – це яскравий приклад лідерства у захисті прав людини. Механізм який запропонувала Канада, є дієвим, і ми сподіваємося, що країни активно братимуть участь у зусиллях з повернення наших дітей», – сказав очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Викрадення дітей з тимчасово окупованих територій України вважається одним з численних воєнних злочинів, які здійснює росія під час війни. Точна кількість дітей, які були розлучені з сім'ями та вивезені до росії, залишається невідомою. На кінець минулого року Дмитро Лубінець повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, ворог викрав близько 19,5 тисяч українських дітей.



Переглядів: 594
Поширень: 0

Останні новини