Безпритульним тваринам також потрібна увага та турбота: допомога Муніципальному притулку для тварин

У Вінниці Муніципальний притулок для тварин дбає про безпритульних чотирилапих. Тут створені комфортні умови, здійснюються медичні процедури і забезпечується належне харчування для пухнастих. Проте заклад також зіштовхується з труднощами: кількість тварин, що потребують допомоги, не зменшується, і з огляду на обмеженість фінансування через військовий стан, допомогу забезпечують міжнародні фонди, волонтери і небайдужі мешканці.

Працівники Вінницької міської ради є одними з тих, хто регулярно реагує на запити притулку.

«Люди допомагають притулку за покликом серця. У своєму робочому графіку знаходять час на благодійні вчинки. І це не просто перерахунок коштів на придбання кормів чи інших смаколиків для котів і собак, а й відвідини притулку, – розповідає директор департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук. – Таку акцію ми започаткували минулого року і відтоді періодично навідуємо безпритульних тварин».

На жаль, з початком повномасштабної війни кількість безпритульних тварин збільшилась. Окрім допомоги із харчуванням та доглядом, тварини потребують уваги, людського тепла.

«Є випадки, коли після таких візитів, наші колеги розповідали про вподобаних тварин своїм друзям та рідним і врешті чотирилапим вдалося знайти новий дім», – каже Тетяна Ласкавчук.

Зараз на утриманні в притулку знаходяться близько 80 тварин. Усі вони доглянуті, стерилізовані, пройшли необхідний курс щеплення та чекають на дбайливих господарів.

Охочі допомогти чотирилапим, або взяти їх собі додому можуть звернутися до Муніципального притулку для тварин за телефоном: 0673838377. Адреса закладу: вул. Гонти 26-Е.



Переглядів: 459
Поширень: 0

Останні новини