Безпека грошей: як уникнути крадіжки та захистити свою банківську картку

На початку лютого 46-річний потерпілий загубив свою банківську картку. З часом у мобільний додаток чоловіка надійшли повідомлення про транзакції на суму понад 7 тисяч гривень. 

Про це інформує ГУНП у Вінницькій області.

Оперативники відділу поліції № 2 Вінницького райуправління встановили місця використання банківської картки та особу зловмисника. Ним виявився 31-річний місцевий житель, який знайшов банківську картку заявника та скористався відсутністю пароля доступу до неї. Зловмисник вільно користувався грошовими коштами на власний розсуд. 

Під час слідчих дій правопорушник добровільно видав речі, придбані на кошти потерпілого, які в подальшому визнано речовим доказом.

За цим фактом проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Закликаємо громадян бути уважними та обережними! Якщо ви не можете знайти свою банківську картку, краще одразу її заблокувати через мобільний додаток або за допомогою контакт центру вашого банку та перерахувати наявні на ній гроші на інший рахунок. 

Також не забуваємо:

- встановити запитування паролю на всі транзакції

- зберігати картку окремо від записаного PIN-коду 

- встановлення надійного способу авторизації в додатку на смартфоні (відбиток пальця або розпізнавання обличчя)

- зберігати картку на у надійному місці та не передавати її іншим людям


Теги: крадіжки

Переглядів: 398
Поширень: 0

Останні новини