Чорна трансплантологія в ЗСУ: окупанти розповсюджуть нові фейки

На телеграм-каналах, які сприяють ворожій пропаганді, поширюється інформація про так звану "чорну трансплантологію" у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, коли місто перебувало під контролем ЗСУ. Пропагандисти стверджують, що вони виявили бланки заяв-згод на вилучення органів та тканин тіла, які, як вони стверджують, були заповнені від імені військовослужбовців української армії у 2022 році, - повідомляє Центр протидії дезінформації.

У цьому сюжеті також згадуються "свідки" чорної трансплантології, які намагаються розповісти про події і як це відбувалося.

"Насправді цей сюжет є фейковим, як і так звані докази та свідки. Фейки про чорну трансплантологію ворог поширює ще з 2014 р. задля дискредитації військово-політичного керівництва України та створення негативного іміджу держави в очах міжнародної спільноти", - йдеться у повідомленні.

Ворожа пропаганда використовує маніпулятивні методи, такі як постановочні сюжети, фальшиві статті та новини, які розповсюджуються через медіа, підконтрольні кремлю.


Теги: війна

Переглядів: 337
Поширень: 0

Останні новини