У Вінниці провели гідрологічні дослідження водних об’єктів

Фахівці Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг провели дослідження стану місцевих водойм, річок, струмків та джерел у межах Вінницької громади. На засіданні виконавчого комітету були представлені результати цього дослідження. Ольга Ремешевська, директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради, пояснила, що ця робота відбулася в рамках реалізації Зеленого курсу Вінниці, Концепції розвитку малих річок Вінниці – 2035, Програми охорони навколишнього природного середовища Вінницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Впродовж трьох місяців фахівцям вдалося обстежити 25 водних об’єктів. Догляд за їх станом має велике значення, адже водні ресурси варто розглядати не лише як місця для рекреації, а передусім – як джерело питної води та важливий елемент навколишнього середовища.

“Щоб забезпечити оздоровлення малих річок та екологічного потенціалу нашої громади, маємо створити умови для того, щоб вони не забруднювалися. Враховуючи той факт, що води усіх річок і струмків прямо чи через притоки впадають у річку Південний Буг (Сабарівське водосховище), їх екологічний стан суттєво впливає на якість води, яку використовує населення для господарсько-побутових, виробничих і, найголовніше, для питних потреб. Тому необхідно передбачити якісну очистку стічних вод перед потраплянням їх у поверхневі водні об’єкти”, – сказала Ольга Ремешевська.

Окрім цього, дослідники пропонують більше уваги приділяти стану прибережних захисних смуг з метою охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності.

Зазначається, що відповідно до Правил благоустрою, громадянам, які скидають стічні води у водойми та не належно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн - для суб'єктів підприємницької діяльності.


Теги: екологія

Переглядів: 386
Поширень: 0

Останні новини