Зелений курс Вінниці: у громаді стартували перевірки водних об'єктів та прибережних захисних смуг

У межах Програми охорони навколишнього середовища Вінницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки відбудуться регулярні перевірки водних об’єктів та прибережних зон на всій території громади, включаючи також додаткові приєднані території. Робоча група, що буде проводити ці перевірки, складатиметься з представників міської ради, комунальних підприємств, представників старостинських округів та профільних служб. 

Директорка департаменту відновлення та розвитку міської ради Ольга Ремешевська підтвердила, що ці перевірки будуть проводитися протягом року як у Вінниці, так і на приєднаних територіях, зокрема у Стадницькому, Вінницько-Хутрівському та Деснянському старостинських округах.

“Обстеження будемо проводити з метою покращення стану водойм у Вінницькій громаді. Це впровадження Зеленого курсу громади, який Вінниця задекларувала у 2022 році, присвяченого збереженню довкілля. Напередодні в місті проводилися дослідження малих річок, які стали основою для розуміння, що водні об’єкти можуть бути якісно інтегровані в міське середовище. Власне, такі заходи допоможуть нам змінити ставлення містян до річок, струмків та ставків як до цінного природного потенціалу”, – сказала Ольга Ремешевська.



Переглядів: 329
Поширень: 0

Останні новини