Сенат США схвалив законопроєкт, що передбачає $60 млрд допомоги Україні

Сенат США підтримав законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 млрд доларів, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Тепер документ має підтримати Палата представників і підписати президент Джо Байден.

Законодавці подолали поріг у 60 голосів для направлення закону до Палати представників, передає The Guardian.

Законопроєкт передбачає понад 60 млрд доларів допомоги Україні, 14 млрд – Ізраїлю, 9,15 млрд – на гуманітарні потреби Газа, Західного берега річки Йордан та України, та 4,83 млрд доларів – підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань, і стримування агресії з боку Китаю.

Він також надасть 9,15 мільярда доларів гуманітарної допомоги цивільним особам у Газі та на Західному березі, в Україні та інших зонах конфлікту по всьому світу.

Обидві палати Конгресу США повинні схвалити закон, перш ніж президент Джо Байден зможе підписати його.

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер за підсумками голосування заявив, що сьогодні був ухвалений "один з найбільш історичних і важливих законопроєктів, які коли-небудь проходили через Сенат".

"Цим законопроєктом Сенат дотримав свого слова перед українцями, які відчайдушно потребують постачання та боєприпасів; перед невинним палестинським цивільним населенням, яке потребує допомоги; перед ізраїльтянами, які потребують підтримки, а також перед американськими військовослужбовцями, які патрулюють в Індо-Тихоокеанському регіоні, Червоному морі та в усьому світі", — сказав він.

Шумер сподівається, що спікер Джонсон винесе цей законопроєкт на розгляд Палати представників і його ухвалять.

"Сьогодні ми змусили володимира путіна пошкодувати про той день, коли він поставив під сумнів рішучість Америки. І ми чітко дали зрозуміти іншим, таким як президент Китаю Сі, що не варто випробовувати нашу рішучість. Я вірю, що якщо спікер Джонсон винесе цей законопроєкт на розгляд Палати представників, він пройде з такою ж потужною двопартійною підтримкою", — сказав сенатор.


Теги: США

Переглядів: 336
Поширень: 0

Останні новини