У Вінниці відбулось відкриття оновленої бібліотеки у ліцеї №18

Учора, 13 лютого, у Вінниці відбулось відкриття оновленої бібліотеки у ліцеї №18. До розробки проєкту долучились учні навчального закладу, тож спільними зусиллями вдалось створити креативний та цікавий простір для молоді.

«Попри те, що зараз – століття цифрових технологій, книга ніколи не вийде з моди. Я дуже рада, що у школі №18 з’явився новий медійний бібліотечний простір, який відтепер, сподіваюсь, буде відвідувати більше школярів, адже саме їм і належить ідея створення та концепція простору», - зауважила на початку заходу директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Бібліотека є не лише місцем для зберігання книг, але й одним із основних центрів освітнього простору для учнів школи. Окрім широкого асортименту книг на різноманітні теми, тут доступне відповідне комп'ютерне обладнання, а також комфортні зони для читання, навчання та відпочинку, де учні можуть взаємодіяти між собою, грати у настільні ігри та обмінюватися думками. Такий комунікативний центр сприяє розширенню знань, поглибленню інтересів та розвитку креативності учнів.

«Дійсно, зараз бібліотеки перетворились на громадський простір для спілкування та вільного самовираження, а також для творчих ідей, роботи з мережею "Інтернет", з вивченням комп’ютерної грамотності та елементів права, – зазначив директор департаменту культури Максим Філанчук. – Надзвичайно приємно, що сьогодні ще один бібліотечний простір міста набуває нового сенсу. Дякую усім за співпрацю, адже ця подія є доказом того, що освіта та культура продовжують відігравати важливу роль у розвитку міста та країни».

Відтепер у цьому просторі матимуть змогу проводити різноманітні заходи. Серед вже запланованих – книжкові виставки, тематичні читання та зустрічі з письменниками та поетами. Задля їх організації між ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» та КЗ «Вінницький ліцей №18» уклали Меморандум про співпрацю.



Переглядів: 450
Поширень: 0

Останні новини