Псевдо продавці дронів для ЗСУ ошукали українців на 45 млн грн: поліція ліквідувала діяльність злочинної групи

Поліція ліквідувала діяльність злочинної групи, яка ошукала українців на суму понад 45 мільйонів гривень, "продаючи" їм дрони для ЗСУ.

За інформацією прес-служби Національної поліції України, після аналізу пропозицій з продажу безпілотників 92 особи перерахували шахраям понад 45 мільйонів гривень. Серед постраждалих є громадяни різних регіонів України різного віку й різних професій, які хотіли допомогти українським військовим.

Цю злочинну схему організували дві жінки, які раніше вже використовували надзвичайні ситуації в країні для обману громадян. Наприклад, під час блекауту вони продали, але не доставили 40 старлінків.

"За даними провадженням у 2023 році слідчі Нацполіції вже оголосили їм про підозри і скерували обвинувальні акти в суд", - зазначають у повідомленні.

Після цього зловмисниці не виконали поставку понад 600 дронів різного типу для потреб Збройних сил України.

У лютому цього року оперативники Департаменту карного обшуку та слідчі Нацполіції здійснили 7 обшуків за місцем проживання фігурантів на території міста Києва, Одеської та Волинської областей. Крім того, майно підозрюваних на суму понад 4,5 мільйонів гривень, а також 28,6 мільйонів гривень на банківських рахунках підприємств, які були залучені до схеми, були заарештовані.



Переглядів: 358
Поширень: 0

Останні новини