Викрадав дані громадян Канади та США: на Вінниччині затримали міжнародного хакера

Кіберполіцейські Вінницької області викрили хакера, який за допомогою шкідливого програмного забезпечення викрадав і продавав персональні дані жителів Канади та США. Про це повідомили у пресслужбі Кіберполіції

Чоловік почав займатися протиправною діяльністю ще у 2017 році. Спочатку він розробляв та продавав шкідливе програмне забезпечення, яке дозволяло викрадати персональні дані зі смартфонів. Згодом він почав займатися фішингом – створенням сайтів, посилань та програм, які викрадали дані користувачів для доступу до банківських рахунків та інших фінансових сервісів. До цієї діяльності він залучив щонайменше шість спільників, особи яких наразі встановлюються.

Отримані дані чоловік продавав за криптовалюту.

З кінця 2020 року досудове розслідування здійснювали співробітники Нацполіції, а близько пів року тому справу передали ДБР.

Слідство встановило, що фігурант незаконно заробив щонайменше 3,5 млн грн.

Чоловік підозрюється у створенні, розповсюдженні шкідливих програмних засобів, несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин, легалізації майна за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 361-1, ч. 2 ст. 361, ч. 2 ст. 209 КК України).

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 2 млн грн застави.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.



Переглядів: 499
Поширень: 0

Останні новини