У Гайсинському районі п'яний водій пропонував 10 тисяч гривень хабаря за уникнення відповідальності

Ще 18 лютого у Гайсинському районі 40-річний водій автомобіля Volkswagen будучи напідпитку пропонував працівникам поліції хабар аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення. Також поліцейські встановили, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами за аналогічне порушення.

Під час патрулювання вулиць Гайсинського району співробітники патрульної поліції помітили автомобіль, який мав пошкодження внаслідок ДТП. Під час спілкування із водієм правоохоронці виявили ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували керманичу пройти освідування від чого останній відмовився.

Перевіряючи документи інспектори з’ясували, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами. За нескладання адмінматеріалів та не вилучення транспортного засобу, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду — 10 000 гривень.

Правоохоронці кілька разів попереджали про відповідальність за пропозицію хабаря, але водія це не зупиняло.

Задокументувала кримінальні правопорушення слідчо-оперативна група. Автомобіль поміщений на арешт майданчик.

За цим фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Також відносно керманича також складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.



Переглядів: 405
Поширень: 0

Останні новини