Умови для перемоги над Росією у війні: українці висловили свою думку

Українці вважають, що необхідними умовами для перемоги у війні є збільшення озброєння, подолання корупції та згуртованість суспільства.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Як зазначається, респондентам запропонували самим назвати три речі, які потрібні для перемоги України:

Найчастішими були відповіді, пов'язані зі збільшенням зброї (46%). Мовилося про збільшення обсягу зброї загалом та поставок від партнерів, виготовлення власної зброї, забезпечення боєприпасами та сучасною зброєю, літаками, дронами, важкою технікою (наприклад, танками) тощо. 

"На другому місці за частотою називали необхідність побороти корупцію (34%) — таку альтернативу називали частіше ті, хто не дуже впевнений у перемозі", — вказали фахівці.

Третє місце, за даними соціологів, (майже 20%) поділяють такі запити:

єдність і згуртованість українського суспільства; потреба у зміні влади (зазвичай респонденти вказували на перезавантаження політичного керівництва загалом або згадувалися конкретні органи: потреба в новій Верховній раді, нових депутатах, президенті, тощо); допомога партнерів Україні в цілому; мобілізація, збільшення армії.

Близько 14% називали важливим фактором терпіння населення та віру у перемогу. 6-9% важливим для перемоги називали гроші на армію, розвиток економіки та переведення її на воєнні рейки, а також активність громадян й підтримка ЗСУ.

Рідше (близько 3%) говорили про сильне військове командування, переговори, повернення генерала Валерія Залужного, діалог влади та суспільства. Поодиноко (до 2%) також називали боротьбу зі зрадниками, соціальну справедливість, розвиток міжнародних відносин.

"Є різниця у запитах залежно від упевненості людини в перемозі. Наприклад, впевнені у перемозі майже удвічі частіше говорять про потребу збільшення обсягу зброї, а також про необхідність згуртованості суспільства. Натомість невпевнені у перемозі частіше вказують на потребу подолати корупцію і змінити владу", — додає "Рейтинг".

Опитування проведено 10-11 лютого серед 1 000 громадян віком від 18 до 60 років методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.



Переглядів: 345
Поширень: 0

Останні новини