Посли ЄС затвердили новий пакет санкцій проти Росії: що про нього відомо

Посли країн Європейського союзу затвердили новий пакет санкцій проти Росії.

"Посли ЄС щойно дали "зелене світло" 13-му пакету санкцій ЄС. Він має бути опублікований якраз перед 24 лютого", - повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

За інформацією редакції РБК - Україна, новий пакет санкцій охоплює близько 200 осіб, як фізичних, так і юридичних, але не включає нових секторальних обмежень.

Глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн привітала угоду послів стосовно 13-го пакету санкцій проти Росії.

"Ми повинні продовжувати послаблювати військову машину (російського диктатора Володимира, - ред.) Путіна. Ввівши загалом 2000 списків, ми продовжуємо чинити сильний тиск на Кремль. Ми також продовжуємо скорочувати доступ Росії до безпілотників", - написала вона.

Що відомо про новий пакет санкцій проти Росії

У січні Європейський союз розпочав обговорення введення 13-го пакету антиросійських санкцій з метою затвердження обмежень до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Посли країн ЄС намагалися узгодити нові заходи проти Росії кілька разів, проте цього так і не сталось через блокування з боку Угорщини. За даними Financial Times, Будапешт нібито не хотів включати китайські компанії до списку об'єктів санкцій.

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт більше не буде блокувати новий пакет санкцій Європейського союзу проти Росії, оскільки для цього більше немає підстав.



Переглядів: 519
Поширень: 0

Останні новини