Отримували від 3 до 10 тисяч доларів США за діагноз: на Вінниччині повідомили підозру злочинній групі лікарів

Група із трьох лікарів, організована 57-річним лікарем з обласного лікувально-діагностичного центру, створила бізнес, який базувався на видачі недійсних медичних висновків для військово зобов'язаних чоловіків. Один зі співучасників також працював у центрі, а інший був членом військово-лікарської комісії. Вони отримували від 3 до 10 тисяч доларів США за кожне "зняття" з військового обліку на підставі штучно створених діагнозів. Ціна послуг залежала від складності та терміну видачі медичного висновку.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

За словами тимчасового виконувача обов'язків заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, організатор схеми шукав чоловіків призовного віку, які планували виїхати за межі України. Він направляв їх до спільників, які потім видавали їм фальшиві медичні висновки, де стверджувалося про тимчасову непридатність, обмежену придатність і непридатність з виключенням з військового обліку, що давало ухилянтам можливість безперешкодно виїхати за межі України.

Також він був відповідальним за фінансову сторону злочинної діяльності групи і надавав консультації клієнтам щодо того, як правильно поводитись на військово-лікарських комісіях (ВЛК).

Слідчі з обласного головного управління поліції та співробітники Служби безпеки України у Вінницькій області затримали організатора злочинної групи в серпні минулого року у Вінниці під час отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США.

Під час проведення обшуків у зловмисників були вилучені гроші, чорнові записи та комп’ютерна техніка.

Слідством було доведено причетність злочинців до 20 випадків злочинної діяльності.



Переглядів: 407
Поширень: 0

Останні новини