Застрелився відомий Z-блогер та пропагандист: що відомо

Російський військовослужбовець та пропагандист,  Z-блогер Андрій Морозов або «Мурз», покінчив життя самогубством. У своїх постах він висвітлював втрати російської армії під час бойових дій під Авдіївкою. Він стверджував, що став об'єктом цькування «згори».

Про це повідомляє Укрінформ.

Передсмертна записка Андрія Морозова з'явилася у його Телеграм-каналі під назвою «Нам пишуть из Янины». Інформація про це також з'явилася на різних російських Z-пропагандистських ТГ-каналах. Згідно з попередніми відомостями, Морозов покінчив життя самогубством, ймовірно, застрелившись. У своїй передсмертній записці він висловив скарги на цькування з боку «політичних повій на чолі з Володимиром Соловйовим».

18 лютого Морозов опублікував пост, в якому згадав про загибель 16 тисяч російських солдатів у боях за Авдіївку. Ця публікація викликала значну дискусію у російських пропагандистських медіа. Пропагандисти Юлія Вітязєва та Армен Гаспарян, сильно критикували Морозова в ефірі програми «Соловйов LIVE».

20 лютого Морозов видалив свій пост. У передсмертній записці він також згадав, що його змусили це зробити за наказом «товариша полковника», який отримав відповідний наказ від вищих чиновників. 

"У разі подібних критичних постів російська влада погрожує не надавати підрозділам критикуючих збройове постачання: «снаряди, коптери, нові танки та БМП»", - зазначається у повідомленні.

Після видалення посту Морозова, 20 лютого в Кремлі відбулася зустріч президента РФ Володимира Путіна та глави Міноборони Сергія Шойгу, на якій обговорювалося взяття Авдіївки. Міністр оборони повідомив про нібито успішне взяття міста «з мінімальними втратами».


Теги: війна

Переглядів: 464
Поширень: 0

Останні новини