22 лютого - Міжнародний день підтримки жертв злочинів: що відомо про цей день

Цей день має на меті привернути увагу до необхідності підтримки всіх тих, хто став жертвою кримінальних злочинів або зловживань владою.

У вересні 1985 року VII Конгрес ООН щодо проблем запобігання злочинності та поводження з правопорушниками впровадив Декларацію головних принципів правосуддя для жертв злочинів та зловживання владою. Цей документ встановлював ключові принципи правосуддя щодо жертв кримінальних злочинів. Вже 29 листопада 1985 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила цю декларацію, розробивши універсальні принципи захисту та підтримки жертв злочинів і зловживань владою.

22 лютого 1990 року уряд Великої Британії випустив "Хартію жертв злочинів". З того часу  у світі в цей день відзначається Міжнародний день підтримки жертв злочинів. Одним із головних завдань підтримки є забезпечення компенсації за заподіяну матеріальну та моральну шкоду.

У світі існує близько 200 програм допомоги жертвам злочинів. Від підтримки жертв сексуального насильства до організації служб прибиральників місць скоєння злочинів. Ці програми надають жертвам матеріальну та моральну підтримку, допомагають їм подолати стрес та вибратися з кризових ситуацій, оскільки соціальна реабілітація жертв злочинів є однією з найактуальніших проблем у сучасному суспільстві.



Переглядів: 435
Поширень: 0

Останні новини